عن الكلية

هذا المجال العلمي يرتبط بتطوير نظم البرمجيات بطريقة تتسم بالكفاءة والوثوق والعمل على توفيرها على نطاق واسع وصيانتها المستمرة.  حيث يهتم هذا المجال بكيفية تصميم وتطوير الأسس والقواعد الأساسية لبنـــاء نظام كامل يتطابق مع متطلبات المستخدم ويحدد مكونات ومتطلبات هذا النظام ثم القيام بتحليله وربط مكوناته ثم العمل به واختباره.

This scientific field is related to the development of software systems in an efficient and reliable manner, and the work to provide them on a large scale and their continuous maintenance. IT is concerned with how to design and develop the basic principles and rules to build a complete system that matches the requirements of the user by identifying the components and requirements of this system and then analyzes and connects its components and then work with and test it.